NÉPOLDALI

NÉPOLDALI

NÉPI" ELLENFORRADALOM"?

2018. február 14. - népoldali

Hazánkban gyorsabban és nyíltabban,  szerte Európában  lassabban,és burkoltabban de kezd egy hallgatólagos közérzés kibontakozni: a hagyományos pártok,szervezetek,mozgalmak elutasítása ,semmibe vevée azoktól való tudatos vagy ösztönös távolmaradás. Nem véletelen kapálozik a trendi média, a mindkori hatalmak senki által meg nev választott támaszai.

Nincsenek ellenpártok,ellenideologoiák,csak egy alakatalan ködként terjeszkedő életérzés,mely egy üres utcához hasonlítható. Nincs senki ott, béke és csönd honol, de a lakók  léteznek,csak belül házaik éslelkük falai között.

Ha azonban  bármilyen elemntáris külső erő,például egy csőtörés, tűzvész /fizikális szinten/illetve egy kialkított életmódváltás vagy kikényszteített életmód- feladás /migrácio által,vagy egyéb módon  politikai szinten/ kizavarná  a "lakókat" "házaikból"/azaz megszokott életkeretikből/,az szervezetlen és kaotikus ,utcai csődület illetve a "Nagy Lakóház" esetén egy anarchiába fúló ösztönös ellenkezés lehetene.

Kinek lenne ez jó?

Azoknak akik keresnék-keresik,az ürügyet hogy egygságesítsenek,és egy erő alapú,demokráciának álcázott diktautúrát vezessenek be,holmi  zavaros "értékek" jegyében.

Tennék ezt azért is,mert emberi ágenseiket elhagyó spirituális céljaik erre kötelezik őket ami jóval túlmutat   a ma és a holnap politikai vagy történelmi perspektiváin.

Ebben az esteben a mai,ösztönos passzivitás Europa-szerte,igy Hazánkban is egy nép "ellenforradami" jelenségnek mondható,huszen népi,ez  kétségtelen,de "ellen" -forradami is, hamár a trendi és mindenkori úgynevezett haladó erők magukat az ún,"forradalmoból" /? /származtatják.

Fejéről a talpára -na ez az, amit ösztönösen értenek a mai népi ellenforradmár" tömegek,akikből még nem tudták kilúgozni egy valláson belüli vagy kívüli szakralitás nyomelemeit,így "ellenforradamiságuknak" bizony van spirituális jellege.

Hála Istennek!

A népi-népoldali,népi ellenforradalmár és politikai mivoltukban meg nem szólítaható,tehát az általános többséget jelenetők pedig teszik serények dolgukat: távolmaradnak,nem mondanak véleményt,legyintenek,kinevetnek,saját valódi és szellei sáncaik mögül figyelnek idegenül és értetlenkedve.

"Szabad jelen-nem lennem,szabd részt ne vennem?"

"Hagyjuk a dolgokat megtörténni,de nélkülünk..."

Bizony ez nemes "állagmegőrző karbatartás",ösztönös kiugrás a fék nélüli vonatból,bátor  "önvédelmi- ellenforradmár" tett .

A kor kór-szerűségére ma ez a legfrappánsabb válasz.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nepoldali.blog.hu/api/trackback/id/tr4212176412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása